Freelancer díjak és költségek

Munkaadóknak

Projektek

A Freelancer-on ingyenesen regisztrálhat, tehet közzé projekteket, kaphat árajánlatot a szabadúszóktól, tekintheti meg a szabadúszók profilját, és vitathatja meg a projektek követelményeit. Ha szeretné felajánlani a projektmunkát a szabadúszónak, ő pedig elfogadja azt, a nyertes ajánlat összege alapján egy kisebb díjat vetünk ki Önre.

A pontos költség és a díjkivetés módja projekttípusonként eltérő lehet.

For fixed price projects, a fee of 3% or €2.00 EUR (whichever is greater) is levied at the time a project that has been awarded by you has been accepted by each freelancer you award. If you subsequently pay the freelancer more than the original bid amount we will also charge the project fee on any overage payments.

For hourly projects, a fee of 3% is levied on each payment that you make to the freelancer.

A projektet hét (7) napon belül bármikor visszavonhatja az elfogadást követően. Ebben az esetben a díjat teljes mértékben visszatérítjük.

Lehetősége van további projektfejlesztések megvásárlására is.

Versenyek

A versenyek kiírásakor a munkaadóknak rendelkezniük kell a verseny díjazását fedező teljes összeggel. A díj összegére pénzvisszafizetési garanciát vállalunk.

A pénzvisszafizetési garancia biztosítja Önt, hogy a verseny végét követő 30 napon belül visszakaphassa a pénzét, ha nem elégedett a benyújtott pályaművekkel. A pénz visszafizetésének kérelmezéséhez nem kell mást tennie, mint felkeresnie ügyfélszolgálatunkat.

Kérjük, ne feledje, hogy a 'garantált versenyek' esetében nem lehetséges a pénz visszafizetése, és hogy a visszatérített összeg nem tartalmazza az esetleges fejlesztéseket, amiket a versenyhez választott. Ha már kiválasztotta a nyertes nevezést, és teljesült a verseny átadás-átvételi folyamata, így a nyertes megkapta a díjként járó összeget, Ön nem jogosult többé a visszafizetésre.

A munkaadók számára nincs díja a verseny közzétételének és odaítélésének.

Minden további győztesként jelölt nevezés után szintén szükséges a nevezésért járó összeg kifizetése.

Választható versenyfejlesztéseket vásárolhat.

Szolgáltatások

At the time of ordering a service, employers must provide funds equivalent to the total service price. The payment is protected by the Freelancer Milestone Payment System. Only release the payment once you are 100% happy with the work that has been delivered.

Freelancereknek

A Freelancer-on ingyenesen regisztrálhat, hozhat létre profilt, választhatja ki a projektkészségeket, amelyek iránt érdeklődik, tölthet fel portfóliót, fogadhat projektértesítéseket, vitathatja meg a projekt részleteit a munkaadóval,, adhat árajánlatot a projektekre (az ingyenes tagsággal rendelkezők havi 8 árajánlatot tehetnek kezdetben), és nevezhet a versenyekre.

Az árajánlatok népszerűsítéséhez ajánlatfejlesztéseket is vásárolhat.

Projektek

Fix árú projektek esetén, ha felajánlanak Önnek egy projektet, Ön pedig elfogadja azt, egy kis összegű projektdíjat vetünk ki Önre a kiválasztott árajánlat összege alapján. Ha végül többet fizetnek Önnek az eredeti árajánlat összegénél, a túlfutó fizetésekre is kivetjük a projektdíjat.

Órabéres projektek esetén minden olyan fizetésre kivetjük a díjat, amit a munkaadó utal Önnek.

The fee for fixed price projects is 10% or €4.00 EUR, whichever is greater, and 10% for hourly projects.

Versenyek

A pályamű beküldése ingyenes. Jutalékot csak a verseny győztesének számítunk fel. A jutalék kifizetésére csak a versenydíj kifizetése után kerül sor. A versenydíj kifizetésének a feltétele, hogy Önt nyilvánítsák győztesnek, illetve a pályamű és a hozzá kapcsolódó anyagok átadás-átvételi folyamata a verseny kiírójának megelégedésére befejeződjön.

The freelancer contest fee is 10% or €4.00 EUR, whichever is greater.

Szolgáltatások

Amennyiben igénybe veszik a szolgáltatását, a szolgáltatás teljes ára alapján számított 20% jutalékot számítunk fel. Ezt akkor kell kifizetni, amikor a szolgáltatását megrendelik, oly módon, hogy a jutalék összegét levonjuk az Önnek fizetett összegből.

Előnyben részesített szabadúszói program

Amennyiben Ön részt vesz "Előnyben részesített szabadúszó" programunkban, 15% jutalékor számítunk fel az Önnek felajánlott, és Ön által elfogadott Toborzó projektek után. Ezt az összeget - ellentétben a hagyományos projektek esetében szokásos gyakorlattal - nem kell előre kifizetnie, hanem akkor vonjuk le, amikor Ön megkapja a fizetését.

Pénzvisszafizetés bónusz kreditek formájában

Egyes esetekben a díjvisszatérítéseket bónusz formájában kapja meg. Ezt a bónuszösszeget csak az oldalon használhatja fel, és nem lehet átutalni vagy kivenni. A bónuszösszegeket a kifizetés után 90 napig lehet felhasználni.

0% díj promóció

Ha a szabadúszó egy olyan új munkaadót hív meg a Freelancer.com-ra, aki még nem rendelkezik felhasználói fiókkal, és egy új felhasználói fiókot hoz létre, akkor 10%-ról 0%-ra csökkentjük a jutalék mértékét minden olyan projekt esetében, melyben a meghívott munkaadó a meghívó szabadúszót alkalmazza.

A kedvezmény igénybevételéhez az alábbi feltételeknek kell teljesülnie:

 • Az új munkaadókat speciális promóciós hivatkozások segítségével kell meghívni.
 • For the avoidance of doubt, the reduced freelancer project commission of 0% applies only in relation to new work performed by the freelancer who has successfully applied for this promotion for the specific employer to whom the application relates. The new projects must commence after the employer creates a new account on Freelancer.com and be initiated using that new account.
 • Project commission fees for the freelancer only are lowered from 10% to 0% under this promotion. All other fees and charges remain unaffected including but not limited to employer commissions and transaction fees.
 • A promóció versenyekre nem érvényes.
 • A Freelancer fenntartja a jogot, hogy saját hatáskörén belül felülvizsgálja egy munkaadó "új" státuszát, hogy biztosítsa a promóció etikus használatát. A munkaadónak és a szabadúszónak korábban is munkakapcsolatban kellett állniuk, például egy másik platformon. A szabadúszótól kérhetünk bizonyítékot arra, hogy már korábban is dolgozott a munkaadónak, és kapott tőle fizetést. A munkaadó nem rendelkezhet olyan aktív Freelancer.com felhasználói fiókkal, melyen keresztül az új fiók létrehozását közvetlenül megelőző 6 hónapban fizetést teljesített.
 • A Felhasználói feltételek továbbra is érvényesek - lásd: https://www.freelancer.com/about/terms.
 • A díjakra és költségekre vonatkozó kiegészítő feltételek minden egyéb rendelkezése érvényben marad - lásd: https://www.freelancer.com/feesandcharges.
 • A Freelancer megkövetelheti, hogy a szabadúszó és a munkaadó teljesen kitöltse a profilját, és/vagy igazolja személyazonosságát, mielőtt fizetést teljesítene.
 • A Freelancer megkövetelheti, hogy a csökkentett projektdíjat igénybe vevő projektek minden adatát megfelelően megadják.
 • A promócióból kizárhatunk egyes felhasználókat, amennyiben azt észleljük, hogy visszaélés történt, vagy magas arányban kérelmeznek visszaterhelést, vagy a Freelancer ennek kockázatát érzékeli, illetve olyan esetekben, amikor a szabadúszó és a munkaadó között bármilyen okból vita indul.
 • A Freelancer fenntartja magának a jogot, hogy saját hatáskörén belül megvonja a promócióban való részvétel jogát, amennyiben erre a promóció etikus használata, illetve a visszaélések megelőzése érdekében szükségét látja.
 • A Freelancer fenntartja magának a jogot, hogy további információt kérjen bármely féltől, hogy a promóció etikus használatát biztosítsa, illetve amennyiben erre az esetleges visszaélésekkel kapcsolatos vizsgálat, vagy kockázatkezelési és kapcsolódó célok érdekében szükség van.
 • A Freelancer fenntartja magának a jogot, hogy a promóciót bármikor megszüntesse vagy módosítsa.
 • A Freelancer fenntartja magának a jogot, hogy megszüntesse a promóciót azokban a régiókban, amelyekben annak nyújtása az adott régióban tartózkodó bármely személy vonatkozásában jogszabályba ütközne.

Tagsági Tervek

Válasszon tagsági szintjeink közül, hogy megtudja, mennyit kell fizetnie szolgáltatásainkért! Az oldalon dolgozhat szabadúszóként és munkaadóként is ingyenes tagsággal, vagy választhat egyet a számos előnyt kínáló fizetős tagsági szintek közül.

A tagság automatikusan megújul a havi vagy éves fordulónapon, amennyiben nem mondja le. Ha nem rendelkezik megfelelő anyagi fedezettel, a(z) 30 napos türelmi időszak alatt ismételten megpróbáljuk levonni a díjat, amint rendelkezésre áll a megfelelő összeg.

Bármikor lemondhatja tagságát a felhasználói beállítások oldalon. Ebben az esetben az előfizetés lejárta után további költségek nélkül automatikusan megszűnik tagsága.

A tagsági szintek megtekintése

Egyéb Díjak

Projektek

Ezeket a díjakat szabadon választható extra szolgáltatásokért számítjuk fel. Ezek az összegek a különböző fizetett tagsági szintekhez kapcsolódó esetleges kedvezmények nélkül értendők.

Projekt Közzététele INGYEN
Kiemelt €11.43 EUR
Sürgős €11.43 EUR
Privát €24.13 EUR
Teljes munkaidős €229.87 EUR
Toborzó €24.13 EUR
Titoktartási Szerződés (NDA) €24.13 EUR
Megállapodás a szellemi tulajdonjogról €24.13 EUR
Rejtett €11.43 EUR
Elsőbbségi €5.00 EUR
Meghosszabbítás €11.43 EUR

Versenyek

Ezeket a díjakat szabadon választható extra szolgáltatásokért számítjuk fel. Ezek az összegek a különböző fizetett tagsági szintekhez kapcsolódó esetleges kedvezmények nélkül értendők.

Verseny Közzététele INGYEN
Verseny díjazása INGYEN
Odaítélés további freelancereknek INGYEN
Garantált INGYEN
Kiemelt €30.00 EUR
Top verseny €30.00 EUR
Sürgős €35.00 EUR
Kiemelés €15.00 EUR
Rejtett €30.00 EUR
Privát €20.00 EUR
Titoktartási Szerződés (NDA) €20.00 EUR
Meghosszabbítás Költségek:
3 days = 15% a versenydíjtól
5 days = 20% a versenydíjtól
7 days = 30% a versenydíjtól
14 days = 40% a versenydíjtól
21 days = 50% a versenydíjtól
A költségek felét a verseny díjának megemelésére fordítjuk (a legközelebbi egész számra kerekítve).

Árajánlat Díjak

Árajánlattétel projektekre INGYEN
Szponzorált árajánlat Az árajánlat 0.75%-a (minimum $5.00 USD, maximum $20.00 USD)
Árajánlat Kiemelése €1.00 EUR

A nevezés díja

Nevezés Benyújtása INGYEN
Rejtett Nevezés €0.50 EUR
Nevezés Kiemelése €0.50 EUR

Címjegyzéki Díjak

Címjegyzék szponzorálása Amint a szponzoráció időpontjában kiválasztásra került (minimum €35.00 EUR)

Vizsgák

Vizsga letétele Dependent on exam. As specified prior to purchase. Typically either free, €5.00 EUR, €10.00 EUR, or €15.00 EUR.

Átutalási Díjak

Bankkártya, PayPal vagy Skrill használata tranzakciós díj felszámításával jár.* €0.35 EUR + 2.3%
Helyi Banki Pénzbefizetés INGYEN
Nemzetközi Banki Átutalás €15.00 EUR
*Australian users incur $0.30AUD + 0.99% for Credit/Debit card transactions.

Döntőbíráskodási Díjak

The arbitration fee for a milestone dispute is €5.00 EUR or 5%, whichever is greater.

Vitamegoldó rendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy mindkét félnek lehetőséget biztosítson egyezségre jutni a másikkal, döntőbíráskodás igénybevétele nélkül.

A vita elindításától számított 4 nap elteltével (illetve 7 nap elteltével, ha a vitát a szabadúszó indította) bármely fél kérvényezheti a fizetett döntőbíráskodási eljárást. A másik félnek ezután 4 nap áll rendelkezésére, hogy elfogadja ezt és befizesse a döntőbíráskodási díjat, valamint mindkét félnek eddig a határidőig kell benyújtania bizonyítékait. Amennyiben a másik fél nem fizet időben, automatikusan elveszíti a vitát.

Ezután a döntőbíráskodási díjat visszafizetjük a vita győztesének.

Pénzkivételi Díjak

Egyes esetekben a pénzkivétel módjától függően díjakat számíthatunk fel. További díjakat számolhatunk fel a harmadik fél által nyújtott pénzkivételi módok esetében.

Azonnali pénzkivétel INGYEN
PayPal INGYEN
Skrill (Moneybookers) INGYEN
Payoneer bankkártya INGYEN
Nemzetközi Átutalás €25.00 EUR

A minimális pénzkivételi összeget, levonások után 30 dollárban határoztuk meg.

Készenléti Díj

User Accounts that have not logged in for six months will incur a maintenance fee of up to €10.00 EUR per month until either the account is terminated or reactivated for storage, bandwidth, support and management costs of providing hosting of the user's profile, portfolio storage, listing in directories, provision of the HireMe service, file storage and message storage. These fees will be refunded upon request by users on subsequent reactivation.

Adók

Australian residents are subject to GST of 10%. Other government taxes may apply, depending on your region.

Felhasználói Szerződés

The fees and charges summarised on this page are governed by the terms of the Freelancer User Agreement and related site policies. The User Agreement includes other important terms and should be read in full. In particular section 23 of the User Agreement specifies the consequences of termination for violations of the User Agreement. Those consequences can include fines for damages that Freelancer will sustain as a result of actions that breach the User Agreement.