Freelancer díjak és költségek

Munkaadóknak

Projektek

A Freelancer-on ingyenesen regisztrálhat, tehet közzé projekteket, kaphat árajánlatot a szabadúszóktól, tekintheti meg a szabadúszók profilját, és vitathatja meg a projektek követelményeit. Ha szeretné felajánlani a projektmunkát a szabadúszónak, ő pedig elfogadja azt, a nyertes ajánlat összege alapján egy kisebb díjat vetünk ki Önre.

A pontos költség és a díjkivetés módja projekttípusonként eltérő lehet.

A fix árú projektek esetén egy 3%-os vagy €2.00 EUR összegű díjat vetünk ki (amelyik nagyobb összeg), amelyet akkor vonunk le, amikor az Ön által választott szabadúszó vagy szabadúszók elfogadják a projektmunkát. Ha utólag többet fizetne a szabadúszónak az eredeti összegnél, minden túlcsúszó fizetésre projektdíjat vetünk ki.

Órabéres projektekért 3% összeg levonásra kerül minden kifizetésért amit a szabadúszónak küld.

A projektet hét (7) napon belül bármikor visszavonhatja az elfogadást követően. Ebben az esetben a díjat teljes mértékben visszatérítjük.

Lehetősége van további projektfejlesztések megvásárlására is.

Versenyek

A versenyek kiírásakor a munkaadóknak rendelkezniük kell a verseny díjazását fedező teljes összeggel. A díj összegére pénzvisszafizetési garanciát vállalunk.

A pénzvisszafizetési garancia biztosítja Önt, hogy a verseny végét követő 30 napon belül visszakaphassa a pénzét, ha nem elégedett a benyújtott pályaművekkel. A pénz visszafizetésének kérelmezéséhez nem kell mást tennie, mint felkeresnie ügyfélszolgálatunkat.

Kérjük, ne feledje, hogy a 'garantált versenyek' esetében nem lehetséges a pénz visszafizetése, és hogy a visszatérített összeg nem tartalmazza az esetleges fejlesztéseket, amiket a versenyhez választott. Ha már kiválasztotta a nyertes nevezést, és teljesült a verseny átadás-átvételi folyamata, így a nyertes megkapta a díjként járó összeget, Ön nem jogosult többé a visszafizetésre.

A munkaadók számára nincs díja a verseny közzétételének és odaítélésének.

Minden további győztesként jelölt nevezés után szintén szükséges a nevezésért járó összeg kifizetése.

Választható versenyfejlesztéseket vásárolhat.

Szolgáltatások

Egy szolgáltatás megrendelésekor a munkaadónak rendelkeznie kell a szolgáltatás teljes árának megfizetéséhez szükséges összeggel. A fizetést a Freelancer Részteljesítés Fizetési Rendszere védi. Csak akkor utaljon, ha 100%-osan elégedett az elvégzett munkával!

Freelancereknek

A Freelancer-on ingyenesen regisztrálhat, hozhat létre profilt, választhatja ki a projektkészségeket amelyek iránt érdeklődik, tölthet fel portfóliót, fogadhat projektértesítéseket, vitathatja meg a projekt részleteit a munkaadóval,, adhat árajánlatot a projektekre (az ingyenes tagsággal rendelkezők havi 8 árajánlatot tehetnek kezdetben), és nevezhet a versenyekre.

Opcionális árajánlat fejlesztések vásárolhatóak árajánlat promótálásához.

Projektek

Fix árú projektek esetén, ha felajánlanak Önnek egy projektet, Ön pedig elfogadja azt, egy kis összegű projektdíjat vetünk ki Önre a kiválasztott árajánlat összege alapján. Ha végül többet fizetnek Önnek az eredeti árajánlat összegénél, a túlfutó fizetésekre is kivetjük a projektdíjat.

Órabéres projektek esetén minden olyan fizetésre kivetjük a díjat, amit a munkaadó utal Önnek.

A fix árú projektek díja 10% vagy €4.00 EUR (amelyik magasabb összeg), és 10% órabéres projektek esetén.

Versenyek

A pályamű beküldése ingyenes. Jutalékot csak a verseny győztesének számítunk fel. A jutalék kifizetésére csak a versenydíj kifizetése után kerül sor. A versenydíj kifizetésének a feltétele, hogy Önt nyilvánítsák győztesnek, illetve a pályamű és a hozzá kapcsolódó anyagok átadás-átvételi folyamata a verseny kiírójának megelégedésére befejeződjön.

A verseny után fizetendő jutalék mértéke 10% vagy €4.00 EUR, (amelyik a nagyobb összeg).

Szolgáltatások

Amennyiben igénybe veszik a szolgáltatását, a szolgáltatás teljes ára alapján számított 20% jutalékot számítunk fel. Ezt akkor kell kifizetni, amikor a szolgáltatását megrendelik, oly módon, hogy a jutalék összegét levonjuk az Önnek fizetett összegből.

Előnyben részesített szabadúszói program

Amennyiben Ön részt vesz "Előnyben részesített szabadúszó" programunkban, 15% jutalékor számítunk fel az Önnek felajánlott, és Ön által elfogadott Toborzó projektek után. Ezt az összeget - ellentétben a hagyományos projektek esetében szokásos gyakorlattal - nem kell előre kifizetnie, hanem akkor vonjuk le, amikor Ön megkapja a fizetését.

Pénzvisszafizetés bónusz kreditek formájában

Egyes esetekben a díjvisszatérítéseket bónusz formájában kapja meg. Ezt a bónuszösszeget csak az oldalon használhatja fel, és nem lehet átutalni vagy kivenni. A bónuszösszegeket a kifizetés után 90 napig lehet felhasználni.

0% díj promóció

Ha a szabadúszó egy olyan új munkaadót hív meg a Freelancer.com-ra, aki még nem rendelkezik felhasználói fiókkal, és egy új felhasználói fiókot hoz létre, akkor 10%-ról 0%-ra csökkentjük a jutalék mértékét minden olyan projekt esetében, melyben a meghívott munkaadó a meghívó szabadúszót alkalmazza.

A kedvezmény igénybevételéhez az alábbi feltételeknek kell teljesülnie:

 • Az új munkaadókat speciális promóciós hivatkozások segítségével kell meghívni.
 • A félreértések elkerülése végett: a 0%-os jutalék csak a meghívó szabadúszó által elvállalt új projektek esetében vehető igénybe, melyet a meghívott munkaadó tett közzé. Az új projektnek azután kell kezdődnie, miután a munkaadó Freelancer.com felhasználói fiókot létesített, és csak akkor érvényesíthető, ha a projektet a munkaadó ezzel az új felhasználói fiókkal indította el.
 • A szabadúszó által fizetendő jutalék csak ennek a promóciónak a keretében csökken 10%-ról 0%-ra. Minden egyéb díj és költség változatlan marad, így például - de nem kizárólagosan - a munkaadói jutalékok és a transzakciós díjak.
 • A promóció versenyekre nem érvényes.
 • A Freelancer fenntartja a jogot, hogy saját hatáskörén belül felülvizsgálja egy munkaadó "új" státuszát, hogy biztosítsa a promóció etikus használatát. A munkaadónak és a szabadúszónak korábban is munkakapcsolatban kellett állniuk, például egy másik platformon. A szabadúszótól kérhetünk bizonyítékot arra, hogy már korábban is dolgozott a munkaadónak, és kapott tőle fizetést. A munkaadó nem rendelkezhet olyan aktív Freelancer.com felhasználói fiókkal, melyen keresztül az új fiók létrehozását közvetlenül megelőző 6 hónapban fizetést teljesített.
 • A Felhasználói feltételek továbbra is érvényesek - lásd: https://www.freelancer.com/about/terms.
 • A díjakra és költségekre vonatkozó kiegészítő feltételek minden egyéb rendelkezése érvényben marad - lásd: https://www.freelancer.com/feesandcharges.
 • A Freelancer megkövetelheti, hogy a szabadúszó és a munkaadó teljesen kitöltse a profilját, és/vagy igazolja személyazonosságát, mielőtt fizetést teljesítene.
 • A Freelancer megkövetelheti, hogy a csökkentett projektdíjat igénybe vevő projektek minden adatát megfelelően megadják.
 • A promócióból kizárhatunk egyes felhasználókat, amennyiben azt észleljük, hogy visszaélés történt, vagy magas arányban kérelmeznek visszaterhelést, vagy a Freelancer ennek kockázatát érzékeli, illetve olyan esetekben, amikor a szabadúszó és a munkaadó között bármilyen okból vita indul.
 • A Freelancer fenntartja magának a jogot, hogy saját hatáskörén belül megvonja a promócióban való részvétel jogát, amennyiben erre a promóció etikus használata, illetve a visszaélések megelőzése érdekében szükségét látja.
 • A Freelancer fenntartja magának a jogot, hogy további információt kérjen bármely féltől, hogy a promóció etikus használatát biztosítsa, illetve amennyiben erre az esetleges visszaélésekkel kapcsolatos vizsgálat, vagy kockázatkezelési és kapcsolódó célok érdekében szükség van.
 • A Freelancer fenntartja magának a jogot, hogy a promóciót bármikor megszüntesse vagy módosítsa.
 • A Freelancer fenntartja magának a jogot, hogy megszüntesse a promóciót azokban a régiókban, amelyekben annak nyújtása az adott régióban tartózkodó bármely személy vonatkozásában jogszabályba ütközne.

Tagsági Tervek

Válasszon tagsági szintjeink közül, hogy megtudja, mennyit kell fizetnie szolgáltatásainkért! Az oldalon dolgozhat szabadúszóként és munkaadóként is ingyenes tagsággal, vagy választhat egyet a számos előnyt kínáló fizetős tagsági szintek közül.

A tagság automatikusan megújul a havi vagy éves fordulónapon, amennyiben nem mondja le. Ha nem rendelkezik megfelelő anyagi fedezettel, a(z) 30 napos türelmi időszak alatt ismételten megpróbáljuk levonni a díjat, amint rendelkezésre áll a megfelelő összeg.

Bármikor lemondhatja tagságát a felhasználói beállítások oldalon. Ebben az esetben az előfizetés lejárta után további költségek nélkül automatikusan megszűnik tagsága.

A tagsági szintek megtekintése

Egyéb Díjak

Projektek

Ezeket a díjakat szabadon választható extra szolgáltatásokért számítjuk fel. Ezek az összegek a különböző fizetett tagsági szintekhez kapcsolódó esetleges kedvezmények nélkül értendők.

Projekt Közzététele INGYEN
Kiemelt €11.43 EUR
Sürgős €11.43 EUR
Privát €24.13 EUR
Teljes munkaidős €229.87 EUR
Toborzó €12.07 EUR
Titoktartási Szerződés (NDA) €24.13 EUR
Megállapodás a szellemi tulajdonjogról €24.13 EUR
Rejtett €11.43 EUR
Elsőbbségi €5.00 EUR
Meghosszabbítás €11.43 EUR

Versenyek

Ezeket a díjakat szabadon választható extra szolgáltatásokért számítjuk fel. Ezek az összegek a különböző fizetett tagsági szintekhez kapcsolódó esetleges kedvezmények nélkül értendők:

Verseny Közzététele INGYEN
Verseny díjazása INGYEN
Odaítélés további freelancereknek INGYEN
Garantált INGYEN
Kiemelt €30.00 EUR
Top verseny €30.00 EUR
Sürgős €35.00 EUR
Kiemelés €15.00 EUR
Rejtett €30.00 EUR
Privát €20.00 EUR
Titoktartási Szerződés (NDA) €20.00 EUR
Meghosszabbítás Költségek:
3 nap = 15% a versenydíjtól
5 nap = 20% a versenydíjtól
7 nap = 30% a versenydíjtól
14 nap = 40% a versenydíjtól
21 nap = 50% a versenydíjtól
A költségek felét a verseny díjának megemelésére fordítjuk (a legközelebbi egész számra kerekítve).

Árajánlat Díjak

Árajánlattétel projektekre INGYEN
Szponzorált árajánlat Az árajánlat 0.75%-a (minimum $5.00 USD, maximum $20.00 USD)
Árajánlat Kiemelése €1.00 EUR

A nevezés díja

Nevezés Benyújtása INGYEN
Rejtett Nevezés €0.50 EUR
Nevezés Kiemelése €0.50 EUR

Címjegyzéki Díjak

Címjegyzék szponzorálása Amint a szponzoráció időpontjában kiválasztásra került (legalább €35.00 EUR)

Vizsgák

Vizsga letétele A vizsga típusától függ. Az árat vásárlás előtt mindig közöljük. A vizsgák jellemzően vagy ingyenesek, vagy {€5.00 EUR, €10.00 EUR, illetve €15.00 EUR vizsgadíj ellenében érhetők el.

Átutalási Díjak

Bankkártya, PayPal vagy Skrill használata tranzakciós díj felszámításával jár.* €0.35 EUR + 2.3%
Helyi Banki Pénzbefizetés INGYEN
Nemzetközi Banki Átutalás €15.00 EUR
*Az ausztrál felhasználókra $0.30AUD + 0.99% érvényes a Bank/Hitelkártya tranzakciókra.

Döntőbíráskodási Díjak

A fizetési részteljesítéssel kapcsolatos viták díja €5.00 EUR vagy 5%, amelyik a nagyobb összeg.

Vitamegoldó rendszerünket úgy alakítottuk ki, hogy mindkét félnek lehetőséget biztosítson egyezségre jutni a másikkal, döntőbíráskodás igénybevétele nélkül.

A vita elindításától számított 4 nap elteltével (illetve 7 nap elteltével, ha a vitát a szabadúszó indította) bármely fél kérvényezheti a fizetett döntőbíráskodási eljárást. A másik félnek ezután 4 nap áll rendelkezésére, hogy elfogadja ezt és befizesse a döntőbíráskodási díjat, valamint mindkét félnek eddig a határidőig kell benyújtania bizonyítékait. Amennyiben a másik fél nem fizet időben, automatikusan elveszíti a vitát.

Ezután a döntőbíráskodási díjat visszafizetjük a vita győztesének.

Pénzkivételi Díjak

Egyes esetekben a pénzkivétel módjától függően díjakat számíthatunk fel. További díjakat számolhatunk fel a harmadik fél által nyújtott pénzkivételi módok esetében.

Azonnali pénzkivétel INGYEN
PayPal INGYEN
Skrill (Moneybookers) INGYEN
Payoneer bankkártya INGYEN
Nemzetközi Átutalás €25.00 EUR

A minimális pénzkivételi összeget, levonások után 30 dollárban határoztuk meg.

Készenléti Díj

Azon Felhasználói Fiókok esetében, amelybe 6 hónapja nem jelentkeztek be, fenntartási díjat számítunk fel, melynek maximális összege havi $10.00 lehet. Ezt a díjat egészen addig felszámítjuk, amíg a fiókot meg nem szüntetik, vagy újra nem aktiválják. Ez az összeg fedezi a felhasználói profil, portfólió, névjegyzékben történő megjelenés, "Alkalmazzon engem" szolgáltatás, illetve fájlok megőrzéséhez és fenntartásához szükséges sávszélesség és tárhely díját, illetve adminisztrációs költségeit. Ezt a díjat kérésre, a fiók újraaktiválása esetén visszatérítjük.

Adók

Az Ausztrál lakosokra érvényes a GST 10% mértékben. Egyéb kormányzati adók érvényesek lehetnek régiójától függően.

Felhasználói Szerződés

Az ezen az oldalon részletezett díjak és költségek meghatározása a Freelancer felhasználói feltételi és kapcsolódó irányelvei alapján történik. A felhasználói feltételek más fontos rendelkezéseket is tartalmaznak, és azokat a maguk teljességében szükséges elolvasni. Különösen tekintettel kell lenni a 23. paragrafusra, melyben a szabályszegés miatti fiókmegszüntetés következményeiről van szó. Ilyen következmény lehet például bírság fizetése, illetve a szabályszegő magatartással a Freelancer számára okozott kár megtérítése.