Folyamatban

SDM Sensitive Data Masking

SDM Sensitive Data Masking

Rövid leírása:

Az alkalmazás célja, hogy adott text fájl tartalmát olyan módon torzítsa el, hogy abból az eredeti adatok ne legyenek visszafejthetők, de az adatokban lévő összefüggések kinyerhetők legyenek. Ehhez szükséges, hogy a kapcsolatokat pl. bankkártya szám a különböző fájlok között fenntarthassuk, de azok egyáltalán ne legyenek visszafejthetők (az eredeti bankkártya szám nem lesz sose visszanyerhető).

Fontos, hogy a programot használónak ne kelljen sok és bonyolult dolgot telepítenie a program futtatásához, de a programnak lokálisan is működnie kell (webserver nélkül).

A programot a nagyobb megbízhatóság, átláthatóság érdekében úgy látjuk célszerűnek kialakítani, hogy a forráskód a felhasználó számára látható legyen (ezért gondoltunk a Python-ra). A felhasználó itt tipikusan IT vagy adatelemző szakértő lesz.

A program felhasználói (ablakokkal) felülettel rendelkezik.

A program funkciói:

1. Fájl beolvasása

Fájl kiválasztása (txt, csv) (később xml, Json egyelőre ez most nem a feladat része)

elválasztójel definiálása (text, csv esetén egy checkbox listából pl. Tab, vessző, stb.)

szöveghatároló megadása

fájl kódolás megadása (pl. UTF-8)

hány sor mintát mutasson a beolvasott fájlból

(itt arra figyelni kell, hogy a szöveghatároló közé tett részben lévő elválasztót nem kell elválasztónak tekinteni)

2. Maskolási lépések definiálása

a fájlban található oszlopokhoz definiálni lehet a maskolási lépéseket:

ID jellegű (sensitive) adatok: meg kell adni egy elég nagy karakterű jelszót, amit az adattal összefűzve a kiválasztott hash eljárással átalakít (hash pl. MD5 vagy SHA-XXX) a plusz jelszót, azért szeretnénk hozzátenni, hogy a neten található MD5 táblákból ne lehessen visszakeresni az adatot...

csonkolandó (substr) adat (pl. dátumból csak a hónap vagy csak az év vagy az irányítószámból csak 3 karaktert veszünk)

kerekítés (pl. születési dátum 1979 helyett 1980 lesz)

rangekbe terelés pl. korcsoport

alapvetően ezek akár képlet formájában is beírhatók (és egy mezőben több eljárást is lehet használni pl. csonk és kerekítés) vagy össze lehet kattintgatni a kívánt funkciókat

Az így megadott jellemzőket a program ki fogja menteni egy fájlba a maskolt fájl mellé (a jelszavakat pedig egy választott MD5, SHA- kódolással (csak, hogy ne lássuk az eredeti jelszót), az fontos, ha több text fájl van lekódolva, akkor ua. a jelszót kapjuk minden bankszámlaszám mező mellé, ezzel a megoldással ezt is le tudjuk ellenőrízni)

Az így megadott jellemzőket a programban el lehet menteni, hogy később ha ugyanezt a fájl kell átalakítani, akkor ne kelljen az átalakítás módszerét még egyszer bevinni (elő lehet hívni)

3. Maskolt fájl mentése

Mentés (előtte megjeleníti, hogy mire alakította át az adatokat a minta sor számának megfelelő sort mutatva) és, egy OK-ra lementi a fájlt.

Olyan telepítési útmutató kellene, amelyik a Python futtató környezet telepítését mutatja be (annak, aki használni szeretné a programot).

Készségek: Python

Bővebben: data masking algorithms tutorial, entry data sdm, forums data entry, sending data j2me, urdu web translation pak data, database data input, data entry game free, extracting data yellow pages, report collating data, making bot can retrieve data websites, php mysql data forms, data entry myspace site, php ajax search data

A munkaadóról:
( 2 értékelés ) ESZTERGOM-KERTVÁROS, Hungary

Projektazonosító: #11723826

1 szabadúszó tett átlagosan €357 árajánlatot erre a munkára

€357 EUR 5 napon belül
(0 vélemény)
0.0